top of page

Bio

JULES

 

és el projecte i nom artístic del músic, compositor, lletrista, cantant i filòleg barceloní Juli Farfán (abans conegut com Juli Fargo i Dr.Fargo). És un projecte de bandautor,  (cantautor que acostuma a acompanyar-se d’altres músics, segons les circumstàncies), que es mou entre el pop, el rock, l'indie, el folk i la cançó d'autor; i el resultat d'aquesta combinació són unes cançons que estan farcides de melodies contagioses, ritmes variats i de vegades atípics, unes harmonies ben treballades, i unes lletres que bé poden ser punyents i reivindicatives o bé poden tractar de temes quotidians amb molta tendresa.

Tot i que les seves influències musicals vénen més de bandes que no pas de solistes, el gust per la paraula l’ha dut a guanyar diversos premis a concursos de Cantautors, com els de Viladecans i d’Horta-Guinardó (1er Premi, com a Juli Fargo); el de Sant Joan Despí (2on Premi, com a Dr.Fargo); i el de Cançó de Salitja (Premi Votació Popular, com a Jules).

A més a més, en format de banda, ha guanyat el Premi Votació Popular del Sona9 (com a Dr.Fargo);  el Premi Embarraca't del Concurs Joan Trayter (Figueres), el Premi Aglà del Festival Vesprades sota l’Alzina (Fonollosa)  i el 2on Premi al concurs Vinebresona, tots tres com a JULES.

Ha tocat a diverses sales de Catalunya i Espanya i a Festivals com ara Acústica de Figueres, Aphonica de Banyoles, La Mercè (BCN), Toc de Corn (Cornellà Ll.), MUDA (Petit Burg), Vesprades sota l’Alsina (Fonollosa), Quan Cau La Nit (Matadepera), Fent l’indie! (Casa Elizalde, BCN), Festes de Gràcia, Festes del Poble Sec, Festes de Cerdanyola del Vallès, BCN Vintage Market, ÚS Festival (BCN).

La proposta de JULES és molt versàtil, i es pot presentar en diferents formats, segons les característiques de l'espai: pot encaixar a diferents esdeveniments, des de Festes Majors (versió més elèctrica i enèrgica), a festes més íntimes o esdeveniments de petit format (versió de trio, on es canvia la bateria per un híbrid -calaix, caixa i plat-) i es fa més acústic tot plegat. Així mateix, donat que les lletres tenen molta importància, pot encaixar en cicles de música d'autor també, on es presenta en format de duet acústic amb veu i guitarra i piano o segona guitarra.

En directe, acostuma a presentar-se acompanyat per:

Fedor Veselov: piano i teclat

Iván Morales: bateria

Álex Álvarez: baix

Ignasi miranda: guitarra

Manel Gil-Inglada: guitarra

Aloma Ruíz: violí

 

Com a JULES ha publicat quatre discos, “S’ha de reiniciar” (Right Here Right Now, 2013)  “Vers lallum” (Petits Miracles / Música global, 2015),  “Polígons” (Petits Miracles, 2018) i "10 maneres de viatjar sense bitllet, (RHRN, 2021) .

Músics col.laboradors

A Jules col.laboran i han col.laborat molts bons músics i és un honor dedicar-los aquest espai en la bio, de la qual ells també en formen, o han format, part.

Ignasi Miranda

Guitarrista, baixista, i coproductor a "S'ha de reiniciar" i "Vers la llum", l'Ignasi va ser un element fonamental en la formació i la consolidació del projecte. Ha coproduit també "Polígons" i "10 maneres de viatjar sense bitllet". 

https://www.facebook.com/ik5056

Fedor Veselov

Pianista i teclista a "Polígons", el Fedor ha acompanyat Jules en format de duet o banda des de la gira de "Vers la llum". 

https://www.facebook.com/fedor.pianist/

Manel Gil-Inglada

Aloma Ruíz

Compositor de cordes a "Polígons", el Manel també va col.laborar com a músic a la presentació del disc "Polígons". 

https://www.facebook.com/manel.gilinglada

Violinista a "Vers la llum" i "Polígons", l'Aloma va acompanyar JULES en directe als concerts de presentació de "Vers la llum" i "10 maneres de viatjar sense bitllet" i als concerts del Caixafòrum. 

https://www.facebook.com/aloma.boada

Iván Morales

Baterista i percussionista a "S'ha de reiniciar", "Vers la llum" , "Polígons" i "10 maneres de viatjar sense bitllet", l'Iván ha estat al capdavant de la base rítmica des de l'inici. 

https://www.facebook.com/chufiboy

Álex Álvarez

Baixista a "Polígons" i "10 maneres de viatjar sense bitllet", l'Álex ha acompanyat JULES des de la gira de "Vers la llum".  

https://www.facebook.com/Alexalv

Ian Olaizola

El Ian va acompanyar JULES com a baixista a la gira del "S'ha de reiniciar", i va assentar les línies de baix d'alguns temes de "Vers la llum". 

https://www.facebook.com/ian.olaizola

Eduard Raventós

Violoncelista a "Polígons". 

https://www.facebook.com/eduard.raventosroca

bottom of page